Pět věcí, které musíte zkusit s objektivem NIKKOR Z 85 mm f/1,8 S:

Volný překlad anglického článku z webu Nikon.cz. V originálním článku najdete více informací i ukázkové fotografie.

1. Detailní fotografie

Objektiv NIKKOR Z 85 mm f/1,8 S poskytuje vynikající optickou kvalitu, která umožňuje zachytit úžasné detaily na snímcích. Doporučujeme experimentovat s různými objekty, jako jsou květiny, jídlo, nebo umělé objekty, využít minimální zaostřovací vzdálenost 80 cm pro vytváření detailních a zajímavých scén.

2. Portréty a videoportréty

Objektiv je ideální pro fotografování i natáčení portrétů a rozhovorů. S širokou clonou a manuálním zaostřením lze experimentovat s efekty jako je “zaostření na hrazdě”, což umožňuje měnit zaostření mezi objektem a pozadím, a tím dodávat příběhu další rozměr.

3. Tichá práce

Objektiv má přizpůsobitelný ovládací kroužek, který je užitečný pro ovládání clony v situacích, kde je požadováno ticho, například na svatbách. Kroužek umožňuje rychlou adaptaci na světelné podmínky a změny hloubky ostrosti pro vyprávění příběhu.

4. Reportážní portréty

Dvoumotorové automatické zaostřování objektivu je skvělé pro fotografování v reportážním stylu, kde se hodí upřímné snímky. Tato technologie umožňuje sledovat pohybující se objekty, což je ideální pro zachycení autentických momentů v přirozeném prostředí.

5. Hra s bokehem

Objektiv produkuje nádherný bokeh, který je možné využít pro umocnění vizuálního efektu. Pro maximální efekt bokehu je dobré vyhledávat pozadí s mnoha světelnými body, například noční městské scenérie nebo vánoční osvětlení.

Klíčové specifikace objektivu jsou: ohnisková vzdálenost 85 mm, maximální clona f/1,8, minimální clona f/16, devět lamel clony a minimální zaostřovací vzdálenost 0,8 m. Hmotnost je přibližně 470 g.

Klíčová data objektivu NIKKOR Z 85 mm f/1,8 S

  • Typ: Zrcadlovka pro fotografování s velkým ohniskem: Nikon s bajonetem Z
  • Formát: FX
  • Ohnisková vzdálenost: 85 mm
  • Maximální clona: f/1,8
  • Minimální clona: f/16
  • Počet lamel clony: 9 (zaoblený otvor clony)
  • Minimální zaostřovací vzdálenost: 0,8 m od ohniskové roviny
  • Hmotnost: přibližně 470 g

Napsat komentář